Sound News Web - Discovery Of Sound

C.E.C. DA 1 N

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Biti u trendu sa stilom

Piše: Vlado 'Vlad' Tomašević

 USB kao modni dodatak ili smisleno proširenje funckionalnosti? Dobro pitanje. No prije svega DA 1 N je uređaj koji je ionako novost u C.E.C. gami, a uz finu cijenu koju morate platiti za ovaj USB DAC, rigoroznost je bila na prvom mjestu, a tek onda oduševljenje tehnološkim 'điđama' kojima se DA 1 N ponosno kočoperi.

Mudra sova ili... 

 Moje pamćenje koristi čudne filtere. Kada bi me netko pitao, koji su mi bili prvi zvučnici u sustavu, vjerojatno bih se morao debelo zamisliti i sa velikom nesigurnošću pokušati dati odgovor na to pitanje... No s velikom lakoćom sam upamtio glavni grad Burkine Faso ili najveće predstavnike petrarkizma u Hrvatskoj, iako ovo potonje čak nije niti loše imati na umu ako se volite natjecati u raznim kvizovima znanja. Ipak, do trenutka kada sam saznao kako ću dobiti DAC na test, niti u jednom trenutku se ne bih sjetio kako moj prvi kvalitetniji izvor zvuka nije bio integrirani CD player, već baš eto (sretnim spletom okolnosti) DAC. I to spregnut sa relativno solidnim transportom. No prošlo je vremena od tada, a kroz moju policu su prošli brojni izvori, tjerajući moj 'sivostanični' HDD na pamćenje tek najrelevantnijih zapažanja o posljednjem u nizu izvora koje je valjalo testirati i rezultate prenjeti štovanom čitateljskom auditoriju.

 Sve to skupa me navelo na razmišljanje o jednoj dubokoj hifističko-filozofskoj tezi koja se veže za razmišljanje o smislenosti odvojenih i integriranih komponenti. Naime, moja malenkost je, načelno, u praksi i sama vrlo praktična, stoga je vjerojatno i to jedan od razloga što je moj prvi kvalitetniji CD izvor tako brzo i lako pao u zaborav. Dok se tome i ne čudim, pošto su u mojoj polici, statistički uopćeno, prevladavali integrirani (pa čak povremeno i više integrirani no što bih i ja – praktičan kakav jesam – želio) uređaji, ipak se tu i tamo pronašala poneka komponenta koja je zahtjevala transport, DA, pretpojačalo, izlazno pojačalo, [umetnite sami], koje su se pak pokazale daleko zanimljvijima za kombiniranje sa drugim uređajima iste ili slične klase, a i zvukovno su takve kombinacije obično predstavljale dobar korak naprijed u odnosu na slične integrirane uređaje. Svakako ću se složiti sa zagovornicima odvojenih komponenti u njihovim tvrdnjama o soničnoj superiornosti, no ipak postavljam pitanje: Koliko je vremena potrebno za sinergijsko sparivanje tih uređaja, koliko više mjesta, volje, novaca... tolerancije od strane ostalih ukućana? Tako je – sve je to simpa, ima logičkog rezona ako težite ka najboljem, a ne tek dobrom zvuku, no ima i svojih (navedenih) nepogodnosti.

 Kako god bilo, nemojte ovo shvatiti kao moje podozrenje spram odvojenih komponenti – jer to ono nikako nije, pošto im se nikako ne protivim - već kao razmišljanje čovjeka koji uz dva posla i ostale privatne obveze, voli izvući maksimum iz svog sustava no krečući se 'linijom manjeg otpora'. Ide li to meni na štetu, prosudite sami.

Nove spoznaje o starim stvarima, u novoj eri 

 Kao što sam već spomenuo u prošlim tekstovima koje potpisah za ovu stranicu, tehnologija je neminovno napredovala i to stravično puno, a u zastrašujuće malom vremenskom odmaku. Zapravo toliko malom koliko je jednostavno premalo za adaptaciju na nove tehnološke standarde kojima nas obasipaju, čak i mlađim ljudima, poput mene samog. I sad konačno prelazimo na stvar – koncept USB DAC-a. USB kao tehnologija bila je, do pred manje od dvije godine, predmet sprdnje od strane okorjelih audiofila, među koje ću, sa žaljenjem i sebe ubrojiti. Naime USB standard se toliko surovo i brzo probio na Hi-Fi i AV tržište, koliko je za ikoji drugi medij, format, standard ili uređaj prije pojave USB-a, bilo jednostavno nemoguće. Brz, praktičan, kvalitetan, trajan, velikog kapaciteta, teoretski sa najamnjom mogućom razinom pogreške u komunikaciji, omogućuje jednostavno međusobno spajanje  mase uređaja itd., itd., itd. No što ga je učinilo toliko atraktivnim u audiofilskim vodama? Paralelno razvojem USB-a, razvijali su se i digitalni audio formati, a poglavito visokorazlučivi te dostupni na svakom mediju za pohranu koji je na sebi imao USB priključak, što, zdravom logikom CD medij stavlja u  iznimno nepovoljan položaj. Jer, nije li lakše spojiti vaše računalo na vaš Hi-Fi sustav i sa njega, klikom miša, streamati tisuće pjesama enkodirane u 24-bitni flac, koji će – osim što je veće rezolucije od CD-a – još i memorijski zauzeti manje mjesta na vašem HDD-u (još nisam niti spomenuo koliku kubikažu CD-ovi u svom fizičkom obliku požderu), nego li gurati plastičnu CD-ploču u  bučnu ladicu i svaki puta se dizati iz fotelje kad treba promjeniti album ili izvođača? Jasno da je. No kako spojiti računalo na vašu 'hifu'? Preko analognog izlaza OEM integrirane audio kartice? Digitalnog možda? „Nebu išlo!“, rekli bi Zagorci. I sada se zapravo otkriva ključ ove mozgalice u vidu C.E.C. DA 1 N USB DAC-a. A sam USB DAC je u svojem svojstvu jedinstveno riješenje za mene praktičara i onoga koji se voli igrati sa odvojenim komponentama jer nudi samo DAC s jedne strane, a s druge nudi sučelje kojim ću svoje računalo jednostavno pretvoriti u visokorezolutnu audio stanicu i izvuči maksimum iz svoje kolekcije flac-ova, MP3-a, WMA-a, AAC-a i ostalih računalnih audio formata.

 Ovo sve zvuči dobro na papiru no kako se USB sučelje, u službi visokovjerne audio reprodukcije ponaša u praksi, otkriti ćemo u sljedećih nekoliko redaka.

 

Remen je iz Japana 

 Ma nije – jasno, no remeni prijenos jest. Nije? Ah da – nije ako je riječ o automobilima ili perilicama rublja, no u slučaju CD playera svakako jest. C.E.C. je do danas ostala jedina ozbiljna audio firma koja tržištu nudi tzv. belt-drive CD playere i transporte, a sve je počelo u Japanu još davne 1954. godine. Naime tada je nastao C.E.C. koji se proslavio ultrapreciznim gramofonskim pogonom. No kakve to veze ima sa CD playerima, pitate. Jednostavno: pojavom CD playera na tržištu, C.E.C. je želio držati korak s vremenom i umjesto preuzimanja konvencionalnih rješenja njihov R&D odjel dobio je zadatak pretočiti znanje izrade gramofona u jedan kvalitetan CD player. I tako je 1983. rođen prvi CEC CD player sa remenim pogonom na svijetu, a za kojega je C.E.C. dobio brojne hvalospjeve te se popeo na tron i do danas ostao jedini vladar belt-drive CD-a. U međuvremenu i zaštičen brojnim patentima, remeni prijenos postao je ujedno i svojevrsni trademark C.E.C.-a, a 1991. TL1 je kao prvi belt-drive transport na planeti dodatno učvrstio vladavinu C.E.C.-a u ovom području i potvrdio njihov renome proizvođača belt-drive CD playera. Naravno, proizvode oni i pojačala i sl. 'tekniku', no važno je ovo C.E.C. = CD playeri sa remenim prijenosom i nemoj da mi netko ovo ne zna kad ću drugi puta održati kratki usmeni ;) 

 

A odakle je došao USB? 

 A koga briga. Tu je, koristimo ga sve više, a mi u audio hobiju mu se (kao u ostalom i svemu drugome) trudimo pronači manu, stovriti od njega crnu ovcu Hi-Fi-a i optužiti ga uz argument kako nešto što je poteklo od računala nije dostojno primjene u ovom našem najbolje zvučećem (i vrlo ortodoksnom, moram primjetiti) hobiju na svijetu. No htjeli mi to ili ne htjeli, nametnuše nam USB znatno brže od recimo 'vječno savršeno zvučećeg' CD-a.

 USB je prije svega praktičan. NOT!! Možda je USB zamišljen kao sastavni dio praktičnih, kompaktnih i lako prenosivih uređaja, no C.E.C. DA 1 N je sve samo ne praktičan, kompaktan i lako prenosiv. Uz gabarite ovećeg pojačala i težinu od dobrih 15 kg, ovu 'hrgu pleha' svkako morate staviti u (poštenu) hifi policu, jer u suprotnom uopće ne sumnjam kako vam je radna površina na koju ste smjestili osobno računalo površine barem 1,5 m2.... Nije? Nisam ni mislio. Dakle, smjestili smo ga u policu i što sad? Valja to spojiti USB kabelom do vašeg PC-a. Ima li razlike u USB kabelima? Moguće, ne znam, još nisam dobio na test niti jedan bolji kabel, ali kada dobijem, vjerujte mi dragi čitatelji, kao i uvijek, detaljno ću vas izvjestiti o tome. Ipak, potreban vam je vjerojatno duži kabel jer obično PC i 'hifa' nisu jedno pored drugog, no pripazite jer je 5 m (bez korištenja vrlo skupih pojačala signala) maksimalna duljina koja omogućava puni protok podataka USB kablom bez značajnih gubitaka.

 Ovaj mastodont od uređaja, ipak je vrlo elegantno izrađen stoga vam neće nagrditi policu, a japanski perfekcionizam očituje se kroz vrhunsku završnu obradu i zgodne (i ovaj puta zaista) praktične detalje u vidu nožica koje se daju podešavati po visini kako bi uređaj doveli u potpuno ravan horizontalni položaj. Zgodno. Prednja strana većinom je prekrivena ogromnim LED (VFD) zaslonom koji je čitljiv i sa obližnje autobusne stanice stoga će i susjedi svakako znati za novu akviziciju ako zaslon ostavite blještati punim sjajem. Tipke na prednjoj ploči su dovoljne za upravljanje svim vitalnim funkcijama ovog uređaja, no uz uređaj stiže i simpatičan te zadivljujuće nenametljiv i intuitivan daljinski upravljač solidne izrade i izgleda. Ne biste vjerovali – čak je i iste boje kao i DAC. Zapanjujuče je koliko proizvođača propusti takav značajan detalj prilikom izrade daljinskih upravljača.

 DA 1 N radi na 220 V, stoga ako ste ga mislili samo ugurati u USB i očekivati kako će ovaj monstrum iz vašeg računala vući svu struju potrebnu i za nezavisan rad sa vanjskim transportom, tu ste se prevarili. Strujni kabel koji korsitite je vama po volji, želji i potrebi, ali imajte na umu kako ovakve stvari vole dobar strujaš, a i poneki filtar... iako se to nebi dalo naslutiti iz mreže ovog uređaja, no o tome malo kasnije. Tehnološki gledano, DA 1 N je pravo malo umjetničko djelo. Opremljen je sa svime što biste očekivali od jednog kvalitetnog DA pretvarača. Osim USB priključka, pronači ćete i digitalne koaksijalne ulaze, optičke, AES i SUPERLINK koji je evoluirao i sada posjeduje čak četiri BNC priključka za spajanje sa pripadajučim TL 1 N CD trasnportom no tu je i klasični 9-pinski D-sub priključak za druge modele. Analogni izlazi su RCA nebalansirani linijski te XLR balansirani. Iznutra ćete pronači i prave DAC-ove koje utjelovljuju dva Burr Brown PCM1792A Delta-Sigma čipa koja rade u dual mono ustroju. Cijeli DAC je balansiran, a još jedna značajka unutrašnjosti je što DA 1 N nema (kako sam pod utjecajem nevjerojatne mase u prvi mah pretpostavio) mrežni trasnformator već koristi visokokvalitetno switching napajnje koje dovoljno često možemo pronači u vrhunskim pojačalima koja rade u klasi D. I sad se vraćam na opasku o strujnim kabelima s početka ovog 'pasusa'. Iako napajanje ovog DAC-a koristi i naponske filtere, izgleda kako je digitalija i dalje najpodložnija testiranjima sa strujnim kablima i sl. jer je i ovaj DAC, unatoč AC filtrima pokazao čujne promjene u radu odnos Kimber PK-14 Gold / mrežni kabel vulgaris. Ostali ugrađeni dijelovi su, očekivano, visokokvalitetni, no uređaj nije samo suma njegovih dijelova već ono što je inženjer sa njima napravio, a o tome više otkrivamo u sljedećem poglavlju.

 

Uštekaj me nježno

 Prije no što krenem sa opisom zvukovnih svojstava karakterističih za ovaj uređaj, nekoliko crtica o metodologiji testiranja. Iako je DA 1 N namijenjen za optimalan rad sa pripadajučim CD trasnportom TL 1 N, kojega, na žalost, nisam dobio na test jer uvozniku još nije stigao. Ne i nebitno no manje važno pošto sam vrlo lako došao do drugih, dovoljno dobrih uređaja koji su očekivano ispunili svoju zadaću, a i više sam se kroz ovaj test mislio orijentirati na rad uređaja preko ovog, audiofilima još uvijek relativno novog i nepoznatog, USB sučelja. Stoga sam prilikom testiranja kao primarni izvor koristio računalo i svoju poveću kolekciju visokorezolutnih FLAC datoteka ali i klasičnih CD zapisa u digitalnom WAV formatu. Kako bi test USB sučelja bio zadovoljavajuć, za testiranje sam koristio i vrhunsku eksternu studijsku karticu renomiranog njemačkog proizvođača RME-a, Fireface 400, kao i pripadajuči format konverter  ADI-4DD, kako bih iste zapise sa računala mogao slušati i preko ostalih digitalnih ulaza, neovisno o USB sučelju, dok sam format konverter dodatno koristio i za pretvorbu optičkih ili koaksijalnih izlaza sa transporta u AES kako bih poslušao i razlike trasnport preko AES-a na DAC i računalo preko AES-a na DAC. Ako vam sve ovo zvuči komplicirano – i jest, no ako ste godinama u tome i naučili ste se raditi sa RME-om poput moje skronmnosti, zapravo ste vrlo sretan audiofil jer imate odličan izlaz za digitalni audio sa vašeg računala, a neovisno od ikoje komponente samog računala. Od softvera se prilikom testiranja koristio softverski player Foobar u kombinaciji sa ASIO4ALL driverima kako bih u što većoj mjeri izbjegao Windows servise, na 'suhoj' instalaciji Windowsa, postavljenoj na zasebnu particjiu, sa isključenim primarnim user i backend servisima, isključenim firewallom te bez anitvirusnog softvera kao i sa isključenom korisničkom administracijom, te isključenim mrežnim sučeljem tj. spajanjem na internet uz minimalne drivere instalirane, a potrebne za rad te sam kao softverski izvor dodatno koristio digitalne master 'trake' kao Cubase projekte preko softverskog monitor izlaza, a verzija Cubasea je 5.

 Spominjem neko 'uštekavanje' jel? Pa da. Prvi posao prije testa je bio priključiti DAC, USB-om na računalo (još jedna od praktičnih strana ovog uređaja je što ima izbornik ulaza, uključujući i USB, te možete imati izvor spojen na svaki ulaz i samo prebacivati sa ulaza na ulaz prilikom slušanja) te ga instalirati. Inače USB priključak na DA 1 N je 1.1, no specifikacija je dovoljna za real-time streaming audio podataka sa računala. I ovdje sljedi prvo ugodno iznenađenje – instalacije nema. Zapravo sve što trebate je uključiti kabel u računalo, upaliti DAC, upaliti računalo i to je (manje-više) to. Svi Windows operativni sustavi od XP-a na dalje će prepoznati prikopčano novo audio sučelje i samo preporučam isključiti ugrađenu zvučnu karticu te korsiti DA 1 N kao primarni izvor zvuka.

 I? Kako zvuči ovaj uređaj? Prije svega valja još spomenuti jednu inherentnu boljku svih (i bezpogovorno potpisujem ovu apsolutnu izjavu) DA pretvarača, a to je vrijeme usviravanja. Imate li novi DAC, tri tjedna je minimum, a imate li usvirani DAC i isključite li ga iz nekog razloga, vratite se za dva dana, nakon što ga nanovo uključite. Zakon. Točka. Sad kad smo to riješili, vrijeme je za ono što sljedi nakon što 'spalimo' čipove i natjeramo ih da 'propjevaju'. Kao što već rekoh, olakotna okolnost je bila paralelno uspoređivati rad DAC-a pošto ima slektor ulaza koji radi potpuno normalno i dok slušate DAC, stoga samo klikom daljinca mijenjate izvor zvuka (uvjet naravno je slušati istu glazbu). Na taj način sam i došao do nekog redosljeda kvalitete reprodukcije, ali koji je postavljen tako iz vrlo objektivnih razloga.

 DA 1 N preko USB-a propušta signale od 32 - 48 kHz, a zatim preko internog SRC-a vrši resampling na ulazu na 96 kHz, a nakon toga još možete i pomoću internih DAC-ova napraviti oversampling na 32fs, 64fs ili 128fs. Ako koristite S-PDIF ulaze, SRC možete potpuno zaobići. No kako to zapravo zvuči preko USB-a? Dobro. Ako natjerate signal preko USB-a, SRC odradi svoj resampling i podignete frekvenciju do 128fs DAC može zazvučati vrlo atraktivno. Za one kojima sav ovaj oversampling ide na živce, predlažem ga zaobići tj. ostaviti na 32fs. DAC će tada zazvučati (što mnogim ušima paše) toplije, no pomalo će izgubiti na rezoluciji visoktonskog spektra. Podsjećam kako još uvijek pričamo o USB-u.... No ako 'nabrijete' sve moguće postavke na maksimum, ovaj DAC bez puno muke nadsvira dobar dio CD playera od 10 – 15.000 kuna. Jeli to zapravo dobro? Pa za USB koji vas, kao komunikacijiski protokol, osuđuje na inherentni jitter, ground loop, nepostojanje sustava korekcije pogreške, nepostojanje buffera, OEM PLL clock USB kontrolera računala kao hosta (koliko god ovo posljednje netko negirao, ali to je tehnička specifikacija standarda i prema njoj USB radi) i ostalih 'detalja' kojima se dobri CD playeri odlikuju mogu ustvrditi kako ovaj DAC zaista radi vrlo dobro. Dinamično, uglađeno, koherentno, stabilno i ukupno vrlo rezolutno.

 Prebacite li se pak na CD transport (podsjećam kakao je CD format 44.1 kHz 16-bita) osjetit ćete porast dinamike i rezolucije, dok apsolutne performanse sa CD transportima (iako su korišteni bili vrlo dobri) valja uzeti sa rezervom pošto nisam imao prilike isprobati au pair TL 1 N sa kojim bih mogao doći do konkretnih zaključaka no izrazito su blizu posljednoj kombinaciji, ali malo lošiji rezultat sa CD transportom još jednom pravdam ograničenjima CD formata, a ne transporta ili ovog DAC-a.

 I konačno dolazimo i na RME karticu kao 'driver' za DA 1 N. Pošto sam imao prilike koristiti i AES ulaz na DAC-u, paralelno sa koaksijalnim i optičkim, AES svakako preporučam, jer će u konačnici isporučiti još poneki fini detalj koji preko ostalih ulaza nećete pronaći. Eh da, a prije no što zaboravim, DA 1 N podržava i čudne rezolucije FLAC-a poput 176,1 kHz stoga ih ne mora resamplati preko SRC-a što mu je dodatan plus jer se izbjegava hardverski ili softverski (zavisi koristi li svoj SRC ili vi odredite sampling rate u softverskom playeru) dithering.

 Kada upregnete DA 1 N u RME i pustite sve u pogon, dolazi trenutak spoznaje zašto DA 1 N košta 19.990,00 kn. Naime, pozornica postaje jednostavno impresivna, pogotovo dubinski i sve ostalo sjeda na svoje mjesto. Izvođači poprime vrlo konkretne oblike, timbar postaje korektan, dinamika skače još jednu klasu, a i postoji nešto što ja nazivam japanskim karakterom zvuka, a što u tom trenutku odlikuje ovaj uređaj. Miran i stabilan, neprekinut i fluidan zvuk koji isporučuje van sve ono što treba, ali tek kada se to zaista pojavi u snimci. Netko bi čak mogao reći kako mu je takav zvuk malo dosadan, no ja ga opisujem kao vrlo neutralnog, jer basa ima kad basa ima i visoki ne šušte i kad ide tišina kako bi se čuli detalji kojih u snimci zapravo nema. I tada DA 1 N slobodno stavljam u kategoriju odličnih pretvarača koji u suradnji sa dobrim CD pogonom ili kvalitetnom računalnom karticom predstavljaju vrlo respektabilan visokorezolutni izvor.

 

Kako ga cijenim? 

 Vrlo dobro zapravo. Iako sam zaista dugo dvojio kako ocjeniti ovako specifičan uređaj, u konačnici sam zaključio kako mu je najbolje dati dvije ocjene – jednu za USB performanse i drugu za ukupnost onoga što dobivate kada platite traženi iznos. I s tih stajališta gledano sud je ovaj: USB 3.0 već je u dućanima. Ovaj će standard ispraviti sve tehnološke nedostatke starije braće i jedino se mogu nadati kako će C.E.C. ponuditi mogučnost nadogradnje ili će ubrzo ponuditi neki novi uređaj koji će zapravo po svemu biti isti kao ovaj, samo uz nadodano USB 3.0 sučelje i tada vjerojatno više neću morati korsiti eksternu karticu za pogon. Što se ukupne ocjene tiče, ovo je jednostavno jedan vrlo, vrlo dobar DAC kod kojega je USB priključak jedna dodatna pogodnost za sve vas koji još uvijek preferirate vrhunske transport / DAC kombinacije, ali vam se i poneki FLAC nađe na računalu, a koji nemate na CD-u ali bi htjeli guštati i u njemu.

Info:

 
Model:C.E.C. DA 1 N
Cijena:19.990,00 kn
Specifikacije:Digitalni ulazi, Superlink x 2 (BNC x 4/D-Sub 9P x 1), USB (1.1) x 1, AES/EBU (2nd hot) x 1, COAXIAL x 1, TOS x 1, Sampling frekvencije digitalnih ulaza: Superlink: 44.1kHz, USB: 32 - 48kHz, AES/EUB: 32 - 192kHz, COAXIAL: 32 - 192kHz, TOS: 32 - 96kHz, 2x Sigma Delta Burr Brown DAC-ovi u dual mono ustroju, Dimenzije (ŠxDxV):435x350x126 mm, Masa: 14,6 kg, Potrošnja: 20 W
Ustupio na test:Planet Audio - www.planetaudio.hr

Presudili smo:

Izrada: 
Performanse:
Opremljenost:  
Jel vrijedi te pare: 

Pozitivno:
Gotovo sve - odličan DAC kao DAC, a uz dodatak USB-a otvara se i mogućnost visokokvalitetne reprodukcije glazbe sa računala
Negativno:
USB repordukcija nije uvijek u hi-end klasi
Stoga zaključujemo:
C.E.C. DA 1 N izuzetan je DAC. Uz pogodonost USB priključka i dobro opremljen te visoko funkcionalan DAC. Ako tražite izvrstan DAC koji nudi i mogućnost streaminga glazbe sa računala - DA 1 N obavezno valja uzeti u obzir

Ocjena za USB reprodukciju:  
Konačna ocjena za kompletan uređaj:  
 

 

HIFI POPULARNO

  • 1
  • 2
  • 3

Hegel H300

Hegel H300

Pravi solid state za znalce Piše: Darko Brlečić Potraga za vrhunskim solid state integriranim po...

Više...

HAD Audiolab Maestral Two

HAD Audiolab Maestral Two

Za ljubitelje slušalica ... Piše: Dražen Kokanović   Proizvodnja audio uređaja u Hrvatsko...

Više...

KEF LS50

KEF LS50

Ponovno rođenje... Piše: Dražen Kokanović Mnogo je razloga za posjedovanje KEF LS-50. Slavni kor...

Više...

ProAc Studio 115

ProAc Studio 115

Anglezki žentl-meni Piše: Vlado 'Vlad' Tomašević   Kamo sreće pa me zapala objava teksta tam...

Više...

HAD Audiolab Santana 6c33

HAD Audiolab Santana 6c33

Neki novi vjetrovi... Piše: Dražen Kokanović U kratkom vremenskom razmaku imali smo zadovoljstvo...

Više...

Cyrus 8 DAC + PSX-R

Cyrus 8 DAC + PSX-R

U dvoje je lakše...  Piše: Dražen Kokanović  Cyrus uređaji dio su male ali učinkovite ...

Više...

HIFI NOVO

  • 1
  • 2
  • 3

ELAC AM200

ELAC AM200

ELAC AM200 Beskrajni Horizonti Piše: Darko Brlečić   Posjedovanje barem jednog seta aktiv...

Više...

MAGNEPLANAR .7

MAGNEPLANAR .7

 Magneplanar .7  Kako glazba zaista zvuči...  Piše: Dražen Kokanović Dali je mog...

Više...

NAGAOKA MP-200

NAGAOKA MP-200

  Nagaoka MP-200    Korak više..    Piše: Dražen Kokanović Nagaoka je vr...

Više...

EDIFIER R2000DB

EDIFIER R2000DB

 Novi igrač u gradu... Piše: Dražen Kokanović Tržište bežičnih i prijenosnih zvučnika j...

Više...

Well Tempered Labs Simplex + Hana E…

Well Tempered Labs Simplex + Hana EL

 WellTem pered Labs Simplex + Hana EL  Antipod novoj modi...  Piše: Dražen Kok...

Više...

Audia Flight FL Three S integrirano…

Audia Flight FL Three S integrirano pojačalo

Audia Flight FL Three S integrirano pojačalo Dostojan nasljednik... Piše: Dražen Kokanović  ...

Više...

SPONZORI

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam

The Best Bookmaker Betfair Review FBetting cvisit from here.

| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register