Sound News Web - Discovery Of Sound

Novi „PMC fact 12“ zvučnik

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

Novi „PMC fact 12“ zvučnik

rsz 1201306 pmc 765w head

Zvučnik sa 12 novosti prvi puta napravljenih od strane PMC-a, i to je činjenica

 

Iz PMC-a nam dolazi novi fact-12 zvučnik, najnoviji izdanak hvaljene fact serije zvučnika visokih performansi, konstruiranih s mnogo noviteta te dizajniranih da bi pružili snagu, muzikalnst i dinamiku velikih PMC studio monitora kućnim konzumentima , u obliku uskih, elegantnih i moderno dizajniranih zvučnika.

Samostojeći fact.12 je prvi trosistemski zvučnik koji će biti predstavljen u afirmiranoj fact seriji zvučnika, koja već uključuje dvosistemski "stand-mount" fact.3 i dvosistemski, samostojeći fact.8. Poput svojih kolega, fact.12 ima visoki kabinet s vrlo uskom prednjim prednjom pločom, u kojem se nalazi najnovija verzija "Advanced Transmission Line (ATL) bas tehnologije“.

rsz pmc fact-12-st pauls night-mainn

 

Ovaj puta su mnoga ispitivanja akustičkog dizajna fact.12 zvučnika provedena u suradnji s britanskim Nacionalnim Fizičkim Laboratorijem (NPL), vodećim svjetskim centrom izvrsnosti u području preciznih mjerenja, znanosti i tehnologije. Kao prvi proizvođač zvučnika koji je radio s akustičkim odjelom NPL-a, PMC dizajneri su bili u mogućnosti koristiti sofisticirane laserske tehnike mjerenja kako bi vidjeli disperziju zvuka koji proizlazi iz zvučnika. To je pomoglo u dizajniranju zvučničkih jedinica, kabineta, skretnice i važnih detalja kao što su visina, oblik i profil srednje srednjo-tonske kupole, kako bi se osigurala optimalna distribucija i integracija zvuka.

 

S izuzetkom dokazanog fact. visokotonca, koji se koristi na drugim fact. modelima, fact.12 je od temelja dizajniran kao potpuno novi proizvod. Osnivač tvrtke i glavni dizajner, Peter Thomas, dao je zadatak dizajnerskom timu , uključujući i R&D projekt menadžera Oliver Thomasa te dizajnerskog tehničara Phil Millross-a. Cilj je bio prenjeti dinamiku, i preciznost afirmiranih PMC velikih studijskih monitora u elegantno kučište bez gubitka muzikalnosti i cjelovitosti glazbe.

rsz fact12 01 n

 

To su uspjeli daljnjim istraživanjem svih opcija za svaki dio u zvučnika, zadržavajući osnovnu koherenciju između individualnih komponenti kako bi se osiguralo da je cjelina bude mnogo više nego samo zbroj dijelova. Počevši s zvučničkim jedinicama, odluka da se proizvede trosistemski zvučnik omogućila je dizajnerima da naprave potpuno nove bas i srednjetonske jedinice. Prva je 140 milimetarska, legurom premazana, bas jedinica s mnogo dužom linearnom ekskurzijom.Rezultat je najučinkovitiji "ATL" zvučnik do danas, koji isporučuje maksimalnu energiju povrata iz transmisije. Kombinirani otvor od dva bas drivera i dva "ATL" otvora donosi performanse niskih frekvencija veoma blizu onih kod velikih IB2 studio monitora.

rsz fact 12 midtone unit n

 

Čistoća PMC-ovog srednjefrekvencijskog pojasa postala je sinonim za brand, zahvaljujući uglavnom svjetski poznatoj PMC75mm srednje-tonskoj kupoli. Koristeći to kao osnovu dizajna, nova 50mm srednje-tonska meka kupola kreirana za fact.12 nastavlja u toj tradiciji reprodukcije srednjo-frekvencijskog opsega s apsolutnom čistoćom, baš kao što je bio i slučaj kod 75mm kupole.Ferofluidno hlađenje oko zavojnice omogućuje factu 12 isporuku visokih razina zvučnog tlaka bez straha od toplinskih oštećenja jedinica. R&D tim je proveo mnoge sate finog ugađanja dizajna oboda srednjetonca, koristeći rezultate dobivene i od originalnih NPL testova disperzije kako bi usavršili debljinu i profil oboda, te poziciju i veličinu udubljenja koje okružuje kupolu.

rsz fact 12 tweeters cut rf n

 

Iznutra, posebna pozornost detaljima nastavlja se s dizajnom trosistemske skretnice od 24 dB po oktavi. „Steep filter slopes“ pruža izvrsnu integraciju visokih, srednjih i nisko frekventnih zv. jedinica a korisnički podesive kontrole dozvoljavaju suptilno krojenje odziva visokih i niskih frekvencija kako bi odgovarale slušateljovoj sobnoj akustici, veličini obliku i konstrukciji te zvučnim značajkama uparene opreme. Fact.12 je jedini pasivni zvučnik koji sadrži pravu kontrolu pjačanja LF-a (increased from flat), detalj također posuđen iz PMC-ove profesionalne serije i iskustva s dizajnom aktivnih skretnica.

rsz fact 12 crossover n

 

Ploča skretnice je proizvedena od vojnog "fibre-glass" materijala, s ručno odabranim i pilagođenim komponentama, izabranim nakon opsežnih testova slušanja i isprobavanja. Dvostrana skretnica je razvijena po prvi puta kako bi se omogućilo putevima signala da budu što kraći te kako bi se iskorijenila interakcija izmeđukomponenti bez ugrožavanja kvalitete i kvantitete korištenih komponenti.

 

Ključni detalji iz PMC profesionalne serije nastavljaju se s konstrukcijom kabineta.Rigidnost kabineta pojačana je korištenjem prednje pregrade visoke gustoće idebljine 35mm te 50 milimetarske baze.U dodatku na prirodan učvršćujući efekt ATL pregrade, fact.12također sadržidodatne učvršćujuće elemente na kritičnim pozicijama, kao što su gornji panel gdje se pokazalo da je zračni tlak untar transmisije enorman.To stvara iznimno inertnu strukturu i idealnu platformu za kombinaciju pogonskih jedinica i ATL-a.

rsz fact12 mainv2  n

 

Kako bi upotpunili suvremeni dizajn interijera, predstavljen je novi finiš za sve modele fact serije - bijela svila (white silk). Osim njega, trenutno su još dostupni furniri: "rich walnut, grapahite poplar i tiger ebony".

 

Miles Roberts, PMC izvršni direktor, pohvalio je fact.12 dizajnerski tim rekavši: "Oliver i njegov tim napravili su sjajan posao proizvevši zvučnik koji je dostojan svog položaja na vrhu fact serije".Njegova izvedba je takva da se s pravom može usporediti s našim svjetski poznatim studijskim monitorima, te nastavlja: "Nova 50mm srednjepojasna jedinica je remek-djelo koje ima izvanredne performanse, veoma blizu PMC 75mm i sigurno će učiniti fact.12 zvučnik jako poželjnim u nadolazećim godinama.

 

Peter Thomas, PMC osnivač i glavni dizajner, kaže: "Sretni smo što smo uključeni u sve faze procesa snimanja u velikim studijima širom svijeta".To nam daje saznanje iz prve ruke o krativnom procesu, detaljima i strasti stvarne izvedbe.

 

Cilj dizajna novog fact.12 zvučnika bio je povečati rezoluciju i detaljnost na viši standard, zadržavajući pritom našu predanost dinamici i točnosti. Naš cilj je, kao i uvijek, omogućiti da izvedba u domu bude istovjetna originalu snimljenom u studiju.

 

Dvanaest fact.12 stvari prvi puta napravljenih:

 

*Prvi fact trosistemac

 

*Prvi puta da je PMC surađivao s "Nacionalnim fizičkim laboratorijem"

 

*Prva upotreba nove 50mm srednje-tonske zvučničke jedinice

 

*Prvi puta da PMC koristi hollow pole piece u srednjetonskoj zvučničkoj jedinici

 

*Prvi puta upotrijebljen novi 140mm bas zvučnik

 

*Prvi puta da je PMC konstruirao bas jedinicu s "power bulge-om" za produljenu ekskurziju

 

*Prvi puta da je PMC koristio legurom obložene kupole za reprodukciju niskih frekvencija

 

*Prvi puta korištena obostrana skretnica u PMC zvučniku

 

*Prvi pasivni zvučnik kod kojeg korisnik ima mogućnost podizanja bas odaziva

 

*Prvi upareni otvor "ATL-a"

 

*Prvi proces dizajna koji je vodio Oliver Thomas

 

*Prvi PMC zvučnik koji može dolaziti u novom "white silk" finišu

 

Info: www.audiodream.hr 

 

 

 

 

 

SPONZORI

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam

The Best Bookmaker Betfair Review FBetting cvisit from here.

| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register