Sound News Web - Discovery Of Sound

Legacy Audio VALOR

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Legacy Audio VALOR

rsz legacy logo head
Kako se bliži kraj godine tako je sve više hi-fi - sajmova na kojima proizvođači što službeno/neslužbeno najavljuju produkte za iduću godinu. U tome prednjače američki proizvođači čiji uradci nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Legacy Audio je jedna od njih.

 

rsz valor front straga

Njihov top model zvučničkog sustava pod imenom VALOR je izazvao nemalu pažnju na zadnjem RMAF 2017 SHOW DENVER (Rocky Mountain Audio Festival).
Legacy Audio VALOR je novi top model s cijenom od 80.000 američkih dolara. Na prvo čitanje zvuči puno. No, o čemu se tu zapravo radi ? Slijedi odgovor.
Kao i svi modeli iz navedene produkcije tako i VALOR je plod dugotrajnog istraživanja i ručnog rada. VALOR je veliki 4-stazni sustav s osam zvučničkih jedinica, te posebne 3 jedinice u ambijentalnom linijskom sustavu.
Visokotonsko područje pokrivaju dva 4 inčne AMT jedinice pozicionirane u tzv. liniji mosta. Srednjetonsko područje pokriva jedna 1.5 inčna koaksijalna titanijska-poliesterna dijafragma, dok srednje-dubokotonsko područje pokriva 14 inčna karbonska jedinica. Sekcija najdubljih tonova je podijeljena na tri djela: klasična bass sekcija pokrivena je s dvije 14 inčne karbonske jedinice, tu je subwoofer s dvije 12 inčne aluminijske dijafragme – 480 0z motorom i pasivni radiator napravljen od dvije 12 inčne patentirane simetrične jedinice.
Osim zvučničkih jedinica, unutar ovog modela se nalazi interna amplifikacija ukupne snage 2750 watta. Jedino područje koje nema svoju amplifikaciju je visokotonsko . Za to područje proizvođač preporučuje amplifikaciju od barem 60 watta pa naviše.
Da bi sve to idealno funkcioniralo u prostoru slušatelja brine se sofisticirani automatski-sustav podešenja odnosno Legacy Wavelet unutar kojeg se nalazi vrhunski DAC, čipset i pretpojačalo za upravljačke funkcije. Wavelet kalibracija se izvodi tako što se mikrofon postavlja ispred zvučnika. On razotkriva kritične prostorne znakove dok STEREO UNFOLD algoritam identificira ambijentalne informacije te ih obnavlja i vraća u odgovarajućem vremenu na razinu u difuznom polju.
Frekvencijski raspon ovog diva ide od 12Hz pa sve do 30kHz uz osjetljivost od 100.5 dB (2.83V@1m). Kompletan dizajn potpisuje Bill Duddleston !
Masa po jednom zvučniku iznosi 130kg. Cijena za par iznosi 80.000 američkih dolara. Legacy Audio VALOR je dostupan u izvedbi 12-estak finiša. Tko voli nek izvoli...
Tehničke natuknice:
Processor: Wavelet 2 ulaza, 8 izlaza, 56 bit DSP, Room Correction/Stereo Unfold algorithm
System Type: 8 jedinica , 4 stazni system s posebne 3 jedinice ambijentalne linije
Low Freq. Sustav rada: Hybrid cardioid uzorak, dual stražnji radiatori, down-firing sub
Ulazi: 1 par binding terminala za gornji spektar, 2 XLR balansirana za bass, sub for bass, sub, 1 XLR za STEREO UNFOLD
Interna Amplifikacija: Subs- 1kW, Bass- 750W, Mid-500W, Ambient Linija-500W
Preporučena amplifikacija: 60 watta ili više za visoke frekvencije:
Frekventni raspon : 12Hz – 30kHz
Impedanca: 4 ohma

rsz 1valor upward odozdo
Info: http://legacyaudio.com

 

SPONZORI

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam

The Best Bookmaker Betfair Review FBetting cvisit from here.

| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register