Sound News Web - Discovery Of Sound

• Stranica:
  • 1

TEMA: Metz i Loewe - borba za opstanak

Metz i Loewe - borba za opstanak 20 Kol 2013 09:46 #6481

• Audison
  • Audison's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 5
Jeste li imali koji njemački telkač kod kuće ? Posjedovao sam Grundig od 66 cm u drevnom kabinetu, masa 70 kg, dostatno za lomljenje kralježnice, daljinac od tvrde plastike, slika odlična a tuner je bio zaista odličan po pitanju prijema signala. Još dobro pamtim jednog Telefunkena, Blaupunkta i WEGA ...

www.sound-news.net/the-novosti/hifi-av-n...we-borba-za-opstanak
Godfather of croatian audiophile scene....
Il Commendatore
Administrator je zabranio postanje.

Metz i Loewe - borba za opstanak 20 Kol 2013 12:58 #6482

• Sinnerman
  • Sinnerman's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
  • Hvala primljenih 1
Kod roditelja je uvijek bila njemačka tehnika što više nije slučaj jer to više nije to...

Što se tiče članka. Neka svi propadnu, mi nemamo što za izgubit. Loewe ima kompleks B&O i to je njihov problem. Pa kakve to cijene imaju? Nenormalne za ono što nude. Neka se spuste na zemlju pa će bolje poslovati.
meteoropat

Metz i Loewe - borba za opstanak 20 Kol 2013 13:09 #6483

• Audison
  • Audison's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 5
Loewe i B&O nisu baš za usporediti. Loewe kao mala firma uvijek je imala određena tehnološka riješenja, a proizvodnja je bila u malim serijama. B&O je uvijek stremio prema tzv. life style dizajnu, od telki pa prema audio napravama. Koliko znam jedno vrijeme su ekrani od Philipsa bili u B&O a kasnije ekrani od Panasonoica-vecinom starije generacije. Loewe LCD televizori iz 2007 godine su imali sijaset rješenja za sliku kao i 6 različitih tunera.
Il Commendatore

Metz i Loewe - borba za opstanak 20 Kol 2013 15:29 #6484

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Je... samo tehnologija izrade tankih ekrana napreduje strasno brzo... i kupci su shvatili da je bolje kupovati jednu tehnolosku generaciju nazad, nego lovati najnovija tehnoloska rjesenja po visokim cijenama, a ionako vrlo upitno iskoristivo kod nas. A opet, sto je danas najnovije tehnolosko rjesenje, za nesto vise od godine dana vise i nije...
Sada Koreja u elektronici radi isti recept kao i Japan krajem 20 stoljeca. Znam dobro da sam na kosignaciji tada (sredinom 80tih) kupio Sanyo TV koji je za trecinu bio jeftiniji od SABE istih karakteristika npr. a natukako je sati i sati rada (tada se jos nisu TVi mijenjali radi mode kao danas). Znam dobro da su me tada stariji strucnjaci u cudu pitali di japanske televizije idem kupovati... Ta Sanyo je kao ispravna, nakon godina i godina svakodnevnog rada otisla u rashod jer sam bio kupio Sony Trinitron.
Dakle, Loewe ganjao na Hi Tech segment trzista i to mu je uspjevalo dok Korejske kompanije nisu ponudile isto za manje novaca... i eto...

Metz i Loewe - borba za opstanak 20 Kol 2013 17:40 #6485

• Audison
  • Audison's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 5
To što si naveo stoji. Međutim Loewe je uvijek kotirao kao visoka klasa televizora. Znam da se moralo čekati na pojedine model do 40 dana iz tvornice. Ono što danas nude Korejci je megaprodukcija, pa je stoga cijena znatno niža. No i to ima svoje loše strane, posebno jeftinji modeli-LG i Samsung imaju manu zvanu loše kućište, nekvalitetni vijci, nedorečena softwerska podrška. Da bude stvar još veselija top modeli Samsunga iz prošle sezone su imali falingu zvanu ekran-nakon par sati morao sam ih gasiti i slati na servis(radio u jednoj trgovini s televizorima). Loewe i Metz su uvijek kotirali kao visoka klasa, dok Grundig i Telefunken kao komercijalna klasa. Prije 6 godina sam prisustvovao demonstraciji Loewe LCD televizora od 40 inča, sa 6 tunera, metalnim kućištem, a slika je nadmašivala kvalitetu ondašnjih plazmi. Cijena je bila cca 37.000 kuna . Po zadnjim najavama Metz je krenuo proizvoditi tzv. modularne televizore-dakle sa promjenjivim grafičkim karticama i modulima.
Il Commendatore

Metz i Loewe - borba za opstanak 20 Kol 2013 17:59 #6486

• Sinnerman
  • Sinnerman's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
  • Hvala primljenih 1
O tome pričam. 40" 37 K kuna. Ma neka mu je kućište i od karbona... Nema mi to smisla iz samo jednog razloga. Tehnologija toliko brzo napreduje da za 2 godine imaš nekonkurentan tv.

Ovo što kažeš za metz mi se čini kao razuman potez. Jednostavno ne želim dati tolike novce za tv a za 2 godine imam zastarjele hdmi ulaze. TV-AV je po meni najneisplatljivi segment tržišta, hifa je nešto drugo.
meteoropat
  • Stranica:
  • 1
Stranica se generirala za: 0.137 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register