Sound News Web - Discovery Of Sound

Black Rhodium Sapphire HDMI

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Hajde... plavi moj Safiru...

Piše: Darko Brlečić

Safir je dragi kamen, nastao je kao posljedica varijacije minerala korunda. Prvotna varijanta safira bila je u plavoj boji a  plavu boju safirima daju željezo i titan. Ovisno o udjelu željeza, boja kod safira može varirati u raznim nijansama.


Model HDMI kabela iz produkcije Black Rhodium nosi ima Safir, i plave je boje.

Da li su performanse ovog kabela na razini njegova imena, vidjet ćemo u nastavku.

HDMI kabel

Svi hdmi kabeli su isti, pa bili oni od 60, 80 ili 100 kuna. Zašto bih platio više kad za to nema potrebe? Ovu izjavu kupaca redovito slušam  kad sam u posjeti kod kolega koji rade u trgovinama elektroničkom robom a takva izjava je plod neupućenosti u razvoj neke tehnologije, kao i manjak adekvatnih edukativnih tekstova u specijaliziranim tiskovinama.

Black Rhodium Sapphire košta 400 kuna, i to dužine 1metar, što je puno mnogim ljudima.

Možda da, a možda ne?!

Prije svega treba napomenuti da se  model Sapphire proizvodi u malim količinama. Vanjski plašt je presvučen plavim snake skinom , vodiči za prenos signala su obrađeni na malim strojevima za tzv. fino provlačenje, vratni spoj između konektora i kabela ima dovoljno elasticiteta da se može savijati a da pritom ne dođe do pucanja unutražnjih žila i oštećenja izolacije a  kabel ima oznaku revizije 1.4 - te podržava Ethernet i 3D opciju.

PC okruženje

Današnje kompjuterske konfiguracije posjeduju više vrsta audio/vizuelnih konekcija. Jedna od njih je HDMI konekcija. S njome se mogu maksimizirati odnosi između kompjutera i monitora, posebica ako je monitor sa HD razlučivošću.

Tu opciju sam s velikim veseljem iskoristio. HDMI kabel dužine 2 metra iz no name produkcije zamjenio sam sa testiranim modelom a promjena je bila vidljiva isti tren.

Unutar Windows aplikacija boje su bile čišćije, kontrastiranje u rasponu crno-bijelo daleko izraženije, a gledanje snimljenih video zapisa je  poprimilo novu dimenziju.

Zbog navedenog sam proveo više vremena ispred kompjutera nego što to uobičajeno radim. Isplatilo se u svakom slučaju !

Filmski i video zapis

Vrhunski HDMI kabel trebao bi biti idealan za igre, 3D TV, računala, DVD i Blu-ray, još k tomu u dobrom cjenovnom rasponu. Ovo potonje je prilično rastezljiv pojam. To odgovorno tvrdim jer u sustavu raspolažem sa HDMI kabelom tipa Bandridge koji košta cca 100 kuna, i modelom Monster Cable 1000ex koji košta cca 700 kuna. U tom okruženjue se Black Rhodium Sapphire odlično snašao, dapače rekao bih nadmašio neka moja očekivanja. Tako između ostaloga tzv. akromatski kontrastni raspon između bijele i crne je na razini Monstera 1000ex što je rijetkost u srednjoj klasi. Dakle , za to ocjena 5. Ono što me posebno oduševilo je mekoća prikaza ljudskih pokreta i izostanak šuma unutar RGB skale. Kao da sam izmjenio procesorsko sklopovlje (nabolje) unutar Panasonic DMP-BDT 100 Blu ray playera.

Kako je vrijeme odmicalo rezultati su bili sve bolji, a opet sve bez nepotrebnog bacanja u trans.

Kome treba kvalitetni HDMI kabel?

Postavljeno pitanje za nekog može biti sasvim jednostavno, a nekome odličan temelj za malo žešću verbalnu konfrontaciju.

Uglavnom, moje pitanje se odnosi na ljude koji žele dobru povezivost između raznih audio-video uređaja koji podržavaju HD razlučivost.

Naime, današnji modeli televizora i raznih reproduktora ne trpe kompromise u vidu međusobnog povezivanja. Posebno se to odnosi na televizore preko kojih se lako može vidjeti što je dobro, a što ne valja, odnosno što se i kako na njih spaja.

Black Rhodium kao firma iz visokog hifi miljea podarila je tržištu proizvod iznimnih performansi po veoma povoljnoj cijeni. Testirani model HDMI kabela podesan je i za 3D aplikacije kojih je svakim danom  sve više.

Kako stoje stvari na tržištu kabela kod nas, ne vidim konkurenciju ovom modelu, barem ne u klasi do 400 kuna.

Preporuka...

Info:


Model: Black Rhodium Sapphire 3D HDMI kabel
Cijena: 400 kn, dužina 1m
Specifikacije: HDMI 1.4 kompatibilan 3D + Ethernet, vodiči: bakar visoke čistoće
Ustupio na test: Zvucne Novosti - www.zvucne-novosti.hr

Presudili smo:

Izrada:

Performanse:

Opremljenost:

Jel vrijedi te pare:

Pozitivno:
HDMI kabel sa 3D i Ethernet opcijom, slikovno dobro izbalansirane performanse za širi krug korisnika
Negativno:
Izgubilo se u prijevodu ;)
Stoga zaključujemo:
Black Rhodium osim dobrih audio kabela nudi jedanko dobre HDMI kabele. Sapphire nudi dobre slikovne performanse za više nego pristojne novce. Topla preporuka!
Konačna ocjena:

Više u ovoj kategoriji: Black Rhodium JET HDMI 2.0 »

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam

The Best Bookmaker Betfair Review FBetting cvisit from here.

| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register