i kako ja to volim početi od kraja,evo ovdje je u probnom radu prije konačnog sastavljanja
pločica regeneratora i kontrolnih napajanja prije demontaže
trafo regeneratora
jedan kanal ispravljač i elektroliti izlaznog stupnja
ovdje se lijepo vidi kako je samo pola gretza bilo u termičkom spoju sa hladilom,a druga polovica u zraku,istina moglo je to još 100god raditi tako,no išao sam u detalje sve dotjerati.
ovo je isto trebalo sanirati
nekom od bivših vlasnika se dogodio kratki spoj između šasije i AC izlaza trafića,problem je bio u odstojnicima i šeprtljavo montiranom ispravljaču,uglavnom to je sada sanirano
serial nr.
dio upravljačke logike,prednja ploča
PIC microcontroler
stabilizator ulaznih sklopova,odnosno naponskih pojačala
trafo stabilizatora logičkih sklopova i napajanje regeneratora
jedan kanal izlaznih pojačala,to je jedino što nisam otvarao,jer nije bilo nikakve potrebe za tim
prazna kutija,samo trafoi su još ostali
kutija cigareta je 100s zbog dojma veličine
800VA po kanalu samo za izlaze
sklop regeneratora i napajanje logičkih sklopova odozdola
strana elemenata
iako električki ispravan vrijeme mu je za zamjenu,otpor za soft start
ovo je zanimljiv dio,kasnije cu objasniti kako to radi,no ovdje na prvi pogled fali jedan D/A konventer,sakrili su ga ispod drugog DAC-a ovog što je u podnožju,ispod podnožja je drugi DAC u smd kučištu
trimer za regulaciju izlaznog napona regeneratora
izlazni tranzistori regeneratora
i to bi bilo to,slijedi još samo zatvoriti kutiju nakon dan dva još probnog rada,no koliko vidim sve je 100% OK
bilo bi zgodno sada to spojiti kod nekog od kolega sa forumana usporedni slušni test
kad uhvatim još mrvicu vremena napišem još malo što sam sve detaljno unaprijedio i zamjenio te opis rada nekih sklopova koji su zanimljivi.