Sound News Web - Discovery Of Sound

• Stranica:
  • 1

TEMA: PS AUDIO CLASSIC 250

PS AUDIO CLASSIC 250 29 Pro 2014 17:08 #9436

• Dorian
  • Dorian's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
  • ovo bih udomio
  • Hvala primljenih 3
Evo da napokon nešto i od svojih uređaja riješim kak se spada,nakon više od dvije godine uhvatilo me za ove Božićno novogodišnje blagdane da nešto odradim za dušu,kak bi se reklo.
Zahvaljujem kolegi Audisonu koji svojedobno temu prebacio sa starog foruma i kolegi Abraxsas-u na pomoći u dijelovima SM-a koje nisam imao.
S obzirom da je uređaj prilično nepoznat i napravljen u maloj seriji,prvo kratki opis o čemu se radi..
Amp koji je izišao na tržište 2002 godine,izrada je industrijska no u stvarnosti to više podsjeća na ručni maloserijski proizvod.
Deklariranih 2x250W na 8 Ohma,cca.50-ak kg žive vage.Cijena kad je izišao na tržište 4999 USD.
Zanimljivost je upotreba sklopa kojeg je PS nazvao regenerator za napajanje ulaznog stupnja.
Detaljnije o tome kako to radi objasnim na kraju kad uhvatim malo više vremena,a sada ono što najviše volite fotke kako to izgleda.
S obzirom na težinu nije mi se dalo to nositi gore,nego odrađeno u ljetnoj radioni bez grijanja na prosječnoj temp 0 stupnjeva i začudo nisam ništa poslao u bijeli dim.
Administrator je zabranio postanje.

PS AUDIO CLASSIC 250 29 Pro 2014 17:43 #9437

• Dorian
  • Dorian's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
  • ovo bih udomio
  • Hvala primljenih 3
i kako ja to volim početi od kraja,evo ovdje je u probnom radu prije konačnog sastavljanja

pločica regeneratora i kontrolnih napajanja prije demontaže

trafo regeneratora

jedan kanal ispravljač i elektroliti izlaznog stupnja

ovdje se lijepo vidi kako je samo pola gretza bilo u termičkom spoju sa hladilom,a druga polovica u zraku,istina moglo je to još 100god raditi tako,no išao sam u detalje sve dotjerati.

ovo je isto trebalo sanirati

nekom od bivših vlasnika se dogodio kratki spoj između šasije i AC izlaza trafića,problem je bio u odstojnicima i šeprtljavo montiranom ispravljaču,uglavnom to je sada sanirano

serial nr.

dio upravljačke logike,prednja ploča

PIC microcontroler

stabilizator ulaznih sklopova,odnosno naponskih pojačala

trafo stabilizatora logičkih sklopova i napajanje regeneratora

jedan kanal izlaznih pojačala,to je jedino što nisam otvarao,jer nije bilo nikakve potrebe za tim

prazna kutija,samo trafoi su još ostali

kutija cigareta je 100s zbog dojma veličine

800VA po kanalu samo za izlaze

sklop regeneratora i napajanje logičkih sklopova odozdola

strana elemenata

iako električki ispravan vrijeme mu je za zamjenu,otpor za soft start

ovo je zanimljiv dio,kasnije cu objasniti kako to radi,no ovdje na prvi pogled fali jedan D/A konventer,sakrili su ga ispod drugog DAC-a ovog što je u podnožju,ispod podnožja je drugi DAC u smd kučištu

trimer za regulaciju izlaznog napona regeneratora

izlazni tranzistori regeneratora

i to bi bilo to,slijedi još samo zatvoriti kutiju nakon dan dva još probnog rada,no koliko vidim sve je 100% OK
bilo bi zgodno sada to spojiti kod nekog od kolega sa forumana usporedni slušni test
kad uhvatim još mrvicu vremena napišem još malo što sam sve detaljno unaprijedio i zamjenio te opis rada nekih sklopova koji su zanimljivi.

PS AUDIO CLASSIC 250 01 Sij 2015 18:03 #9466

• Abraxas
  • Abraxas's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 2
Koliko se sjećam bila je neka greška u pojačalu zbog koje si ga uspio dobiti povoljno.
Sta je bilo, ča se pominjalo :)

PS AUDIO CLASSIC 250 01 Sij 2015 19:17 #9474

• Dorian
  • Dorian's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
  • ovo bih udomio
  • Hvala primljenih 3
Abraxas wrote:
Koliko se sjećam bila je neka greška u pojačalu zbog koje si ga uspio dobiti povoljno.
Sta je bilo, ča se pominjalo :)
a tko ce ga tocno znati sto je bilo njemcu na pameti,,vise toga se poklopilo u moju srecu,a i inace kad se nesto oglasi pod defekt ne postize ne znam koju cijenu,pa jos kad je egzoticno,pa kad se ne zna sto je uopce kvar,onda ljudi bjeze od toga.
moja osobna pretpostavka da je lik to nekak laicki slozio od dva neispravna bez nekog znanja elektronike,ono prekopcao konektore i molio boga da bar nesto love izvuce iz svega,,servis toga u njemackoj bi pretpostavljam kostao bogatstvo.
uglavnom imao sam jako puno srece sto je sve bilo kompletno i nije bilo nikakve paljevine,a i kuciste je u top stanju,ima samo jednu malecku gotovo neprimjetnu ogrebotinu,prakticki stanje novog.
uglavnom kad je dosao,ja sam to onak na prvu pogledao i bez razmisljanja ukljucio i amp je radio,no imao je brum u jednom kanalu,,njemac je jednostavno zaboravio ustekati jedan gnd vod.uglavnom ja to ukljucio i brum nestao.
no nakon nekog vremena se poceo iz cista mira prebacivati u protekt,no kako stalno neki vazniji poslovi,a ni slusaonu nikako zavrsiti,tako je to stajalo u kutiji cekajuci na kompletan refresh.
i tak bi to jos tko koliko stajalo da se zena i njene curke nisu sjetile kako bi one plesnjak napravile za novu god.
i to je bilo presudno da se nađe na stolu.
uglavnom sve u svemu je to bilo peace of cake za srediti,uglavnom pola posla je bila čista mehanika,a pola zamjena par elektrolita i usput cjela forma dignuta na zadnju tvornicku reviziju.
protekt se ukljucio zbog voltage gain sklopa koji po kanalu ima samo dva elkaca i kako je cjela prica sa poprilicnom termickom disipacijom,na jednom kanalu je kapacitet bio nevjerojatnih 0,a na drugom cca.pola kapaciteta.
uglavnom amp je sada u savrsenom stanju,plesnjak za testiranje odraden,a najzanimljivije kaj moji dynaudio DIY zvucnici,sam tako idu ispod 3ohma,a amp na sve to mrtav hladan,prakticki nije ni osjetio da je nesto spojeno na njega.
kad ulovim malo vremena budem detaljnije opisao sklopove,ima tu jako zanimljivih fora.
  • Stranica:
  • 1
Stranica se generirala za: 0.184 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register