Sound News Web - Discovery Of Sound

SVJETSKI DAN TELEVIZIJE - DIGITALNO DOBA 2 Istaknuto

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)


SVJETSKI DAN TELEVIZIJE

 
Novo ruho digitalnog doba


Piše: Darko Brlečić

 rsz darkopanasonic n xxx head12
U Zagrebu su se ove godine održala dva zanimljiva događaja, prvo je na Zagrebačkom Velesajmu održan peti Reboot infoGamer show u periodu od 8-13 studenog dok drugi zanimljiv događaj je održan u MSU (Muzej Suvremene Umjetnosti) Svjetski Dan Televizije- Digitalno doba 2 od 21-23 studenog.

Oba događaja su pobudila veliko zanimanje, te su bili dobro medijski popraćeni.

 

Kongresni-sajam Svjetski Dan Televizije je bio popraćen preko svih medija, a to uključuje radijske,televizijske postaje, tiskovine i internetske portale. Autor ovih redaka je imao priliku pohoditi navedeni događaj.

SatMultimedia IMG 0717
Glavna skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 21. studenoga Svjetskim danom televizije kako bi istaknula važnost i vrijednosti mira i sigurnosti. Televizijska se tehnologija u posljednjih desetak godina potpuno promijenila. Početkom 21. stoljeća uveden je digitalni prijenos programa, a gledateljima su ponuđene usluge o kakvima dotad nisu mogli ni sanjati. Stručnjaci se, međutim, slažu i u tome da se širenjem televizije znatno povećao prostor za manipulaciju javnim mišljenjem.
SatMultimedia IMG 0689

Za razliku od drugih sajmova tehničke robe, na ovom sajmu nije bila primjetna populacija sakupljača kataloga, nego posjetitelji koji su željeli doznati nešto više, interesirati se o modernim televizijskim tehnologijama kao i o modernim tv uređajima. Između ostaloga na sajmu je bilo stručnih panela o DAB+ digitalnom radiju novog doba, satelitskom internetu,distribuciji audio/video sadržaja preko mrežnih uređaja visoke razlučivosti, Cloud tehnologiji, zaštiti autorskih prava, te o rastućoj proizvodnji i distribuciji 4K sadržaja preko satelitskih tv kanala.

SatMultimedia IMG 0680
Ono što je odvojilo kongresni sajam od ostalih, je prisustvo poznatih osoba i stručnjaka iz medija, velikih televizijskih kuća, telekom operatera, te velikih satelitskih operatera. Tako je primjerice s HRT-a došao gdin. Damir Matković, svojim izlaganjem o povijesti televizije od analogno doba do danas otvorio kongresni sajam.

SatMultimedia IMG 0729
Posebnu pozornost je ponudilo izlaganje o internetu putem satelita koji razvija Eutelsat. Panel o toj tematici je vodio gdin Tihomir Divjak (Senior Expert in GoForeSight-GFS Institute Slovenia and Vice President of eMedia for CEE)

P 20161121 132822satelite
Satelitskog operatora SES Astra predstavljali su Malgosia Slusarczyk i Marcin Deka. Oni su prezentirali pokrivenost Astrinih satelita, iznijeli podatke o prisustvu programa u domaćinstvima kao i podaci o ogromnom broju HD tv-programa i rastućem broju UHD 4K televizijskih programa.

SatMultimedia IMG 0615

Gdin Nenad Marčec (HDS ZAMP) je govorio o usaglašavanju naše pravne regulative s pravnom regulativom Europske Unije po pitanju zaštite autorskih prava. Osim stručnih panela i diskusija, na sajmu su proizvođači prezentirali zadnje novitete po pitanju antenske opreme, satelitske opreme, mjerne instrumente, raznu kabelsku ponudu, mrežne uređaje a posebnu pozornost su imali veliki proizvođači televizora- LG i SAMSUNG. Na njihovim pultovima je publika po prvi puta imala priliku vidjeti Live 4K signal.

SatMultimedia IMG 0962
Organizator sajma - NETCRO udruga je ponudila domaćim uvoznicima audio opreme mogućnost sudjelovanja na sajmu, ali nitko od pozvanih nije prihvatio ponudu. Vjerojatno zbog nedostatka adekvatne multimedijalne opreme koja služi kao nadogradnja na televizore. U vrijeme nastajanja ovog teksta je stigla vijest o preuzimanju Harman Grupe od strane Samsunga. Možda iduće godine vidimo HarmanKardon multimediju uz Samsung UHD LED LCD televizore.
Na ovom velikom međunarodnom sajmu su sklopljena nova poslovna poznanstva, a stvoreno je i okruženje za proširenje tržišta.

 

P 20161123 091906 LLdvorana
 


Više u ovoj kategoriji: « High End Show München 2015

SPONZORI

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam

The Best Bookmaker Betfair Review FBetting cvisit from here.

| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register