Sound News Web - Discovery Of Sound

Wilson Audio WAMM

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Wilson Audio WAMM

rsz wamm littlehead
Wilson Audio Modular Monitor Master Cronosonic zvučnici
Na spomen imena Wilson Audio, mnogima zatitra srce. Sigurno se pitate zašto ? Naime, ovdje se radi o zvučničkoj manufakturi koja odskače od drugih. Dizajn i kvaliteta uradaka su neupitni. Pozicija na tržištu je odavno definirana, dok rasprava o cijeni tih zvučnika spada u domenu nepristojnosti. Wilson Audio Modula Monitor Master Cronosonic zvučnici su svojevrsni iskorak u MTM konfiguraciji.

 rsz wilson wamm front
MTM konfiguracija iz navedene produkcije (Midwoofer-tweeter-midwoofer) u novoj iteraciji je nešto kompleksnija od ostalih. Ovdje je svaka zvučnička jedinica smještena u posebni modul. Svi moduli u ovoj konfiguraciji su podesivi u odnosu jedan spram drugoga. To olakšava usklađivanje u vremenskoj domeni unutar same postavke konstrukcije.

rsz wilson wamm mtm
Inženjerska ekipa iz Wilson Audija je posložila reprodukciju srednjih tonova na dva dijela: na jedinicu od 100mm i jedinicu od 178mm.Svaka od njih pokriva svoj dio srednjetonskog spektra. Proizvođač navodi da je zvučnička jedinica od 178mm unaprijeđena verzija poznata iz modela Alexandrije Mk2.

Za ovu prigodu je Dave Wilson odredio potpuno novi pristup dizajniranju dubokotonske jedinice. Njegov imperativ je maksimizirati integritet tranzijenata,njihova odziva, brzine i tzv. povećanje najniže oktave. Dizajnirani su potpuno novi niskotonci promjera 305 i 254 milimetra, sa svrhom međusobnog nadopunjavanja. Novo Master Chronosonic dubokotonsko kućište posjeduje sposobnost kontrole neželjenih rezonancija i vibracija. Dio za reprodukciju na stražnjoj plohi povećava prostorne elemente, raspon boja i razlučivost pozornice. Posebno dizajniran visokotonac za ovu konstrukciju ima stražnju pregradu koja se koristi kod Convergent Synergy Mk5 visokotonske jedinice.

rsz wilson wamm stragakonekcija

Za izradu konstrukcije kućišta korišteni su najsuvremeniji kompozitni materijali, korištene moderne tehnologije, dok korišteni alat dolazi iz industrije zrakoplova. Dakle, ništa nije prepušteno slučaju. Arhitektura vertikalnog smještanja kutija, modula i njihova međusobna odnosa je zaslužna za visok stupanj vremenskog usklađivanja kod pojedinih frekventnih područja,a tu je bitna i koherentna prezentacija.Sve to datira još od davne 1984 godine. Doduše sa znatnim unapređenjima i pomacima. Wilson Audio WAMM omogućuje podešavanje sve do 2 μs.Tako proizvođač navodi da u donjem registru gdje mnoga tranzistorska pojačala rade vremenski usklađena, cijevna pojačala mogu imati kašnjenje do 50 μs. Za ovu situaciju postoji podešavanaje koje ima za posljedicu minimalizaciju takvih poremećaja. Sve se kontrolira uz pomoć šest različitih pojačala.
Cijena: 685,000.00 dolara

rsz wilson wamm otvorenfront


Tehničke natuknice:
Nominalna impedanca: 3Ohma / minimum 1.77 Ohm
Osjetljivost: 90 dB @ 1W @ 1m @ 315Hz
Frekventni odziv: 20 Hz – 33 kHz +/- 2 dB
Minimalna potrebna snaga pojačala: 100 Watta
Dimenzije (V x Š x D): 214.29 x 53.34 x 94.87 cm


Info: https://www.wilsonaudio.com


SPONZORI

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam

The Best Bookmaker Betfair Review FBetting cvisit from here.

| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register