Sound News Web - Discovery Of Sound

Technics direct drive gramofon (SP10-R)

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Technics direct drive gramofon (SP10-R)

rsz technicssp 10r head
Japanski Technics je najavio puštanje u prodaju modela SP-10R, do sada najambicioznijeg direct drive gramofona u povijesti kompanije koji bi u maloprodaji trebao biti dostupan početkom ljeta 2018. godine.

Ove vijesti dolaze istovremeno s Technisovim predstavljanjem prototipa novog revolucionarnog gramofona s najboljim S/N (signal/šum, signal-to-noise) omjerom i rotacijskom stabilnošću na svijetu na ovogodišnjoj na IFA-i.

rsz 11technics sp 10r front

Najviši standardi u paleti Technicsovih gramofona do sada
Nakon predstavljanja iznimno hvaljenog modela SL1200GAE/G 2016. godine i predstavljanja modela 1200GR početkom ove godine, Technics je krenuo u misiju izrade svog do sada najboljeg gramofona - modela SP-10R. Novi model predstavlja kombinaciju Technicsovih najnaprednijih digitalnih i analognih tehnologija te se odlikuje većim S/N* omjerom i rotacijskom stabilnošću, kao i najmanjim razinama podrhtavanja, u usporedbi s bilo kojim prethodnim modelom.

Iznimni SP-10R prototip posjeduje novi bezjezgreno pogonjeni direct drive motor i tanjur težine 7 kilograma za vrhunsku kvalitetu zvuka.

Prvorazredni model koji garantira iznimne rezultate
SP-10R posjeduje potpuno novi bezjezgreni direct drive motor koji, uz dodatak dvostranog sustava rotacije koji je korišten na modelu SL-1200G, ima i rotor-magnete smještene na obje strane za jaču i precizniju reprodukciju zvuka.
Teški tanjur posjeduje troslojnu strukturu koja se sastoji od lima, lijevanog aluminija i prigušne gume, baš kao i na modelu SL-1200G. Optimizacijom prirodne frekvencije svakog sloja eksterne vibracije u potpunosti su neutralizirane čime se korisnicima omogućilo čisto i glatko audio iskustvo.

SP-10R također posjeduje i sklopku za napajanje s ultra-niskom razinom šuma koja je u usporedbi s jedinicom za napajanje koja koristi transformator bolja u sprječavanju neželjenih šumećih zvukova i vibracija. Jedinica napajanja odvojena od glavnog tijela gramofona, što također sprječava prijenos neželjenih zvukova na gramofon i čime se postiže oštriji i jasniji zvuk.

rsz technics sp 10r bocno

Puštanje na tržište
Technics pažljivo radi na puštanju SP-10R u prodaju početkom ljeta iduće godine, a novi gramofon bit će kompatibilan sa sustavima koji koriste modele SP10MK2** (iz 1975. godine) i SP-10MK3 (iz 1981. godina) - dva prethodnika koja su iznimno cijenjena u profesionalnom emitiranju i koja se još uvijek aktivno koriste diljem svijeta. Technics također ima namjeru puštanja u prodaju cijelog sustava baziranog na modelu SP-10R s ručkom i ostalim komponentama.
S/N omjer od 92 dB-a i podrhtavanje od 0.015 posto prema mjerenju Technicsa, 30. kolovoza 2017.
** SP-10MK2 predstavljen je 1975. kao nasljednik modela SP-10 (predstavljen 1970. godine) i posjedovao je direct-drive pogon te je bio prvi takav uređaj na svijetu. Ne samo da su ga prigrlili audiofili diljem svijeta, nego je korišten i na radio postajama u tridesetak zemalja kao profesionalan alat.


Info: www.technics.com

 

SPONZORI

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam

The Best Bookmaker Betfair Review FBetting cvisit from here.

| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register