Sound News Web - Discovery Of Sound

HD VINYL

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

HD VINYL

hdvinyl head
HD Vinyl dolazi vjerojatno sljedeće godine
Ono što je prije dvije godine zvučalo kao hereza moglo bi se pretvoriti u stvarnost. HD Vinyl ili popularnije nazvan Vinyl visoke rezolucije mogao bi postati opipljiva stvarnost.

Naime, prema izvještaju Europskog patentnog ureda postoji opis-prijava koja opisuje način proizvodnje zapisa, to je svojedobno traženo od izumitelja. Po navodima izumitelja HD Viny bi imao daleko veću visoko vjernost, višu razinu glasnoće i dulje trajanje u odnosu na konvencionalne vinylne ploče. Austrijski startup Rebeat Innovation je dobio financijsku potporu u iznosu od 4,8 milijuna dolara za pokretanje i razvoj inicijative, osnivač i izvršni direktor Gunter Loibl je za Pitchfork izjavio: „ Zahvaljujući investiciji, prvi album „ HD Vinyl" bi mogao doći u trgovine 2019 godine".

rsz technics turntable david gallard

Sam HD vinilni proces uključuje digitalno pretvaranje zvuka u 3D topografsku kartu. Laseri se zatim koriste za upisivanje karte na "stamper", dio koji označava žljebove u vinilu. Prema Loiblu, ove metode omogućuju preciznije snimanje zapisa i manje gubitka audio informacija. Rezultati, rekao je, su LP vinilni diskovi koji mogu imati do 30 posto više vremena za reprodukciju, 30 posto više amplitude i ukupnu vjernu reprodukciju zvuka. Nova tehnika bi također izbjegavala kemikalije koje igraju ulogu u tradicionalnoj proizvodnji vinila. Osim toga, LP-ovi s novim HD vinilima i dalje će reproducirati na klasičnim gramofonskim reproduktorima.
Što je sljedeće? Rebeat Innovation naručio je veliki laserski sustav, za oko 600.000 dolara, s nadom da će biti isporučen do srpnja, rekao je Loibl. Nakon što se taj sustav pokrene, Loibl je izjavio kako planira proizvoditi tzv. testne stampere za petero predodređenih "ranije pokrenutih pogona". U rujnu će stići prvi ispitni uzorci za tu proizvodnju. "Naš je cilj službeno predstaviti testne stampere-uzorke na konferenciji Making Vinyl u listopadu", rekao je Loibl pozivajući se na vinyl događaj održan u Detroitu. "Potrebno će biti još osam mjeseci dase izvrše sve sitne prilagodbe. Tako ćemo do ljeta 2019 godine vidjeti prve HD Vinyle u trgovinama. izvrši sve sitne prilagodbe. Tako ćemo do ljeta 2019 vidjeti prve HD vinile u trgovinama. "

 

Info: https://pitchfork.com/

 

SPONZORI

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam

The Best Bookmaker Betfair Review FBetting cvisit from here.

| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register